Trobla Velike Lašče | Napis

Trobla Velike Lašče | Mladi in kmetijstvo

V soboto, 13. aprila 2024, se je na šolskem igrišču v Velikih Laščah čutil skoraj praznični utrip. Društvo podeželske mladine Velike Lašče je po zmagi naše ekipe na lanskoletnem državnem kvizu letos stopilo v vlogo organizatorja in pripravilo dogodek, kot ga v Velikih Laščah še ni bilo. 

Skupaj s svojimi navijači so v zgodnjih popoldanskih urah iz vseh koncev Slovenije v naše kraje prišle najboljše ekipe iz posameznih regij. 12 ekip, ki so zmagale na regijskih tekmovanjih, vsaka s po tremi tekmovalci, je prišlo v upanju, da zmagajo in naslednje leto organizacijo prevzamejo oni. 

V sončnem in vročem dnevu so se lahko najprej ustavili na tržnici, kjer so se jim poleg različnih ponudnikov predstavili tudi izdelovalec žlic, krošnjar, inovativni mladi kmet, velikolaške podeželske žene in druge organizacije. Ob naših harmonikaših je bil sprejem res tak, kot mora biti.

Pod velikim šotorom pa je bilo že vse pripravljeno za osrednji dogodek – državni kviz. Pod odrom se je že pripravljala strokovna komisija, ki skrbi, da kviz ni le družabni dogodek, ampak res zahtevno tekmovanje v znanju. Vsa tehnika je zahvaljujoč domačim mojstrom delovala brez prekinitev, dekleta pa so z okrasitvijo odra pokazala vso svojo talentiranost. 

Boj je bil napet vse do konca. Ko smo že mislili, da imamo zmagovalca, se je izkazalo, da bosta prvi dve ekipi ponovno odgovarjali za prvo mesto. Organizacijske ekipe niti to ni moglo spraviti iz tira. Tekmovalci so domov odšli z bogatimi nagradami, sodelujoči partnerji pa s pohvalami in zahvalami ekipi DPM Velike Lašče za organizacijo

Ta pa se je že pripravljala za naslednji podvig – zaključek dogodka z zabavo s skupino Firbci. Lepo vreme in obširna promocija sta naredila svoje in šotor ter preostanek šolskega igrišča sta bila polna do zadnjega kotička. Vse do druge ure zjutraj je bilo nabito polno tudi plesišče. Kot se za gostitelja spodobi, so člani DPM in prijatelji poskrbeli, da nihče ni odšel ne lačen ne žejen. In to je glede na število ljudi zahtevalo precej truda.

Odzivi v naslednjih dneh so bili izjemno pozitivni. To je bila potrditev, da smo vlogo gostitelja opravili dobro. Naslednje leto se kviz seli v Suho krajino, ki je dogodek že gostila pred dvema letoma.

Na tem mestu pa velja zahvala tudi vsem, ki ste nam pomagali Velike Lašče prikazati v najboljši možni luči. V veliko pomoč nam je bila Občina Velike Lašče, ki nam je olajšala in omogočila marsikateri del organizacije. Hvala tudi vsem podjetnikom in podjetnicam, ki ste nas finančno ali kako drugače podprli, da smo nekoliko lažje dihali v pripravah. Hvala vsem, ki ste pomagali v strežbi, logistiki, pri pripravi jedi ali pri pospravljanju. Hvala vsem nastopajočim, voditeljema, KUD Rob za skeč in vsem, ki ste s svojo prisotnostjo na stojnicah pokazali, kaj naši kraji premorejo. Največja zahvala pa gre veliki skupini mladih, ki je v tednih pred in dnevih po dogodku dokazala, da se na koga še lahko zanesemo. 

Pred dobrim letom je ekipa treh deklet iz Velikih Lašč dokazala, da so v znanju boljše od vseh drugih. Letošnjo pomlad so Velike Lašče dokazale, da smo lahko odličen gostitelj dogodku, kot je ta.

Marko Gruden
za DPM Velike Lašče

 

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih