Trobla Velike Lašče | Napis

''Nu, pujte, pujte vsi ludje!'' Tako je z našo himno tradicionalno 25. Revijo pevskih zborov in vokalnih skupin Občine Velike Lašče tudi letos otvorila Velikolaška vokalna skupina pod vodstvom Martine Kovačič. Vokalna glasba je napolnila veličastno Viteško dvorano Turjaškega gradu v soboto, 10. junija. Revija je bila posvečena spominu na Trubarjevo rojstvo ter skupaj z ostalimi prireditvami bogatila občinski praznik. Vse zbrane je pozdravil župan  Matjaž Hočevar.

Pevski zbor OŠ Primoža Trubarja | Foto Nik JevšnikPevski zbor OŠ Primoža Trubarja. Foto Nik JevšnikVsako leto se na tej prireditvi zbere več kot 150 pevk in pevcev, večina domačinov. Trenutno v naši občini deluje več kot 15 vokalnih zasedb, torej dobro nadaljujemo Trubarjevo željo, da bi Slovenci radi prepevali. In prav pevke in pevci so naš razlog, da nadaljujemo z organizacijo Revij, saj z občudovanjem spremljamo, kako svoj prosti čas namenjajo vajam in svoj trud vlagajo v petje. Pomembno je, da se enkrat na leto predstavijo, kaj vse novega spet znajo; občinstvu s tem pričarajo lep večer.

Letos je bila Revija še posebej slavnostna, saj je bila že 25. po vrsti. Nastopilo je 7 domačih in 1 gostujoči zbor; vsak se je predstavil z dvema skladbama. Veseli nas, da se je prijela navada, da sestavi predstavijo slovenske ljudske pesmi, ki tako ne bodo šle v pozabo. Na odru so stali pevci vseh starosti, od vrtčevskih nadobudnežev do prisrčnih upokojencev. Prireditev sta povezovali Danijela Gruden in Polona Goršič, zbrane pa je pozdravila predsednica KUD-a Marij Kogoj Katarina Gačnik. Zahvalila se je nastopajočim in poslušalcem; posebno zahvalo je namenila Mešanemu pevskemu zboru Župnije Velike Lašče, saj je edini, ki se lahko pohvali z nastopi na prav vseh naših petindvajsetih Revijah. Zahvala gre vodji Ladki Deterding za njen trud in odzivnost. Po končanem uradnem delu je sledila pogostitev za nastopajoče; skupaj smo kramljali in tudi zapeli.

Organizatorja Revije, Turistično društvo Turjak in Kulturno umetniško društvo Marij Kogoj, se zahvaljujeva domačim in gostujočim nastopajočim ter obiskovalcem, ki nas podpirate. Hvala vsem, ki so pomagali pri izvedbi tega večera: članom naših društev, ekipi gradu Turjak in Občini Velike Lašče, ki prireditev podpira vsa ta leta.

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih