Trobla Velike Lašče | Napis

Splošni osebni podatki:

zakrajsek

Ime, priimek: 
Matjaž Hočevar

Starost: 
34 let

Izobrazba in poklic, ki ga opravljate? 
Strojni tehnik, kontrolor motornih vozil na tehničnih pregledih

Od kod prihajate? 
Velike Lašče

 

Predstavitvena vprašanja:

Zakaj ste se odločili za kandidaturo? 

Že od mladih let sem preko različnih društev aktivno vpet v lokalno okolje; v zadnjem mandatu sem bil tudi svetnik in dobra tri leta podžupan naše občine. V tem času sem dodobra spoznal pereče težave občanov in tudi zakaj se na strani občine zatika pri implementaciji rešitev. Menim, da smo zadnja dva mandata imeli smolo z izbiro župana; preveč energije je bilo vložene v pridobivanje veljave, premalo pa za aktivno razreševanje situacij, za katere že predolgo velja, da niso rešljive. Obljubljam, da bom občanom vedno dostopen in da se bom v prvi vrsti ukvarjal s stvarmi, ki se tičejo vseh nas in ne le nekaterih posameznikov.

Kakšna bi po vašem mnenju morala biti strategija razvoja občine Velike Lašče?

V občini Velike Lašče se lahko pohvalimo z marsičem. Imamo razgibano in lepo pokrajino; naši kmetje pridelujejo kvalitetno domačo hrano, ki si jo marsikje lahko samo želijo; imamo uspešne podjetnike in obrtnike, živahno družbeno življenje, bogato kulturno in zgodovinsko zapuščino. Moja vizija in strategija nadaljnjega razvoja je povezati vse te segmente v skupno zgodbo z namenom, da ojačamo »Velikolaško« blagovno znamko. Z usklajenim delovanjem in nastopom bomo nadgradili turistično in izletniško ponudbo ter zagotovili višjo dodano vrednost, od katere bodo imeli korist vsi občani. Ključno pa je, da privabimo tudi mlade s svežimi idejami in sodobnimi projekti in tako še popestrimo dogajanje v naših krajih.

Kateri so ključni problemi našega okolja?

Glavni problem je razdeljenost ali pa včasih celo razdor med različnimi dejavnostmi, društvi in akterji v občini. Zato je moj prvi cilj zmanjšati ta trenja in pokazati, da lahko skupaj naredimo več in bolje za vse nas. Če bomo vsi razumeli, da napredek na enem področju pozitivno vpliva tudi na druga področja in da le z medsebojno podporo lahko zagotovimo izvedbo infrastrukturnih, komunalnih, kmetijskih, turističnih, kulturnih in drugih družbenih projektov, sem prepričan, da lahko občutno izboljšamo kvaliteto življenja v občini.

Kako bi se lotili izboljšanja pomanjkljivosti oz. kako bi odpravili težave?

Za razliko od zdajšnje prakse bodo vrata občine in župana vedno odprta. Moja ključna obljuba je, da bom dostopen in strpen župan s posluhom za težave občanov. Seveda pa ne nameravam le sedeti v pisarni; aktiven bom tudi na terenu, da se bom na lastne oči prepričal, kako tečejo projekti, kakšne težave se pojavljajo med občani in kakšne želje imajo. Kot sem že omenil, je moja vizija povezovanje vseh, ki želijo prispevati k razvoju občine, zato bom uvedel redna srečanja z vsemi predstavniki dejavnosti, društev in drugimi zainteresiranimi. Namen teh srečanj je, da uskladimo razvojne cilje in korake za njihovo dosego.

Kakšne so vaše vodstvene izkušnje?

Veliko vodstvenih izkušenj sem si nabral z delovanjem v številnih društvih v občini, zares preizkusil in dokazal pa sem se med gasilskimi intervencijami, kjer ni bilo prostora za napake in je bilo odločitve potrebno sprejemati takoj, na licu mesta ter za njih tudi prevzeti odgovornost. V politiko sem se podal pred štirimi leti, ko sem v Velike Lašče pripeljal stranko LMŠ. Dosegli smo drugi najboljši rezultat na volitvah in dobili tri svetniška mesta. Odličen rezultat so opazili tudi v stranki, zato so me izvolili za predsednika svetniške skupine LMŠ, torej vseh njihovih svetnikov v Sloveniji. Hkrati sem postal tudi podžupan naše občine. Mirne vesti lahko zapišem, da sem vsaj prvo leto svojega dela prevzemal veliko odgovornosti in bil ključen povezovalni člen med občani ter županom, ki je šele spoznaval naše kraje. V tem času sem tudi spoznal, da je vnašanje državne politike v lokalno skupnost kontraproduktivno, kar je tudi razlog, da tokrat kandidiram kot neodvisni kandidat s samostojno listo.

Kdo vas podpira pri županski kandidaturi?

Za kandidaturo se ne bi odločil, če ne bi imel absolutne podpore svoje družine. Ta je tudi tista, ki mi daje energijo, motivacijo in oporo za udejstvovanje v kampanji. Za župana kandidiram z veliko podporo vas volivcev, kar me je še dodatno utrdilo v prepričanju, da lahko različni profili ljudi sodelujejo za dosego večjega, skupnega cilja. Veliko podporo čutim med mladimi, ki jim je treba v bodoče omogočiti, da se bolj angažirajo v družbenem življenju. Vse volivce pozivam, naj se udeležijo volitev. Če želite imeti dostopnega, povezovalnega, komunikativnega in predvsem ljudskega župana, obkrožite številko pred mojim imenom.

Kaj je vaše vodilo v življenju oz. kakšen je vaš življenjski moto?

Moje vodilo je, da sem odkrit, pošten in dobrosrčen. V ljudeh iščem najboljše lastnosti, zato sem prepričan, da lahko s povezovanjem in sodelovanjem dosežemo odlične rezultate.

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih