Trobla Velike Lašče | Napis

V Občini Velike Lašče že vrsto let aktivno sodelujemo v okviru evropskega tedna mobilnosti, kar je prvi korak v smeri sprememb naših potovalnih navad. Da bomo lahko konkretno izboljšali pogoje za hojo in kolesarjenje, nadgradili javni prevoz ter morda ponudili alternativne oblike mobilnosti, smo se odločili, da pristopimo k izdelavi Občinske celostne prometne strategije (OCPS).

Uspešno smo kandidirali na razpisu Ministrstva za okolje podnebje in energijo ter pridobili evropska kohezijska sredstva za sofinanciranje izdelave dokumenta, na podlagi katerega bo temeljil nadaljnji razvoj mobilnosti v občini. Izdelana OCPS bo namreč tudi eden izmed pogojev za pridobivanje javnih sredstev za izvedbo konkretnih ukrepov na področju trajnostne mobilnosti.

Osrednji namen OCPS bo tako uvajanje dolgoročnih, strateških in trajnostnih rešitev urejanja prometa, ki bodo pripomogle k še višji kakovosti življenja v občini. Strategijo bomo pripravili v sodelovanju z izkušenimi strokovnjaki Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije (RRA LUR), Inštituta za politike prostora (IPoP) in Ljubljanskega urbanističnega zavoda (LUZ), ki bodo tudi vodili delavnice in razprave.

Pomembno vlogo pri oblikovanju tega strateškega dokumenta boste imeli predvsem občanke in občani Velikih Lašč, saj se kot pešci, kolesarji, uporabniki javnega potniškega prometa ali vozniki osebnih vozil najpogosteje soočate z različnimi prometnimi izzivi.

Za vas smo pripravili ANKETO, preko katere lahko izrazite svoje mnenje glede urejanja prometa v občini. Vaše izkušnje in opažanja so zelo dragocena in bodo izjemno pripomogla k oblikovanju strategije kot celote. Zanima nas, na primer, kaj je po vašem mnenju treba upoštevati pri načrtovanju prometa, kako običajno potujete, ali in v kakšnem primeru bi bili pripravljeni vožnjo z avtomobilom na krajše razdalje nadomestiti z vožnjo s kolesom in podobno.

Anketa je dostopna na povezavi Anketa o prometu v občini Velike Lašče – 1KA | Spletne ankete ter preko QR kode.

Vsi, ki bi želeli še osebno opozoriti in izpostaviti konkretne izzive in obenem prispevati predloge za izboljšave na področju prometa, vabljeni, da se udeležite javne razprave, ki bo potekala v sredo, 13. junija 2024, ob 18.30 v LEVSTIKOVEM DOMU. Vabimo vas, da se razprave udeležite v čim večjem številu.

Trobla Velike Lšače | QR koda - dostop do ankete

 

Vabilo na javno razpravo o izzivih in viziji prometa 

Pridružite se nam in sodelujte pri soustvarjanju razvoja prometa v občini Velike Lašče.

KDO: občanke in občani vseh generacij, ki si želite učinkovitejšega in varnejšega prometa
KDAJ in KJE: 13. 6. 2024 ob 18.30, v LEVSTIKOVEM DOMU


Spregovorili bomo o tem, s katerimi prometnimi izzivi se srečujete, kaj je potrebno, da boste za krajše razdalje po občini raje sedli na kolo in za prevoz na delo uporabili javni potniški promet, kako poskrbeti še za večjo varnost otrok in ranljivih skupin. Skupaj bomo oblikovali vizijo in predvsem z vašim sodelovanjem prepoznali ključne prometne izzive in iskali najboljše rešitve, ki bodo omogočile še kakovostnejše življenje v naši občini. 


Javna razprava bo potekala v okviru priprave Občinske celostne prometne strategije Občine Velike Lašče

 

Trobla Velike Lašče | Sofinancira EU

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih